نحوه اخذ رتبه شرکت انفورماتیک
برای درک بهتر مفهوم رتبه انفورماتیک ابتدا باید به طور کامل با مفهوم رتبه یا گرد آشنا شوید. منظور از رتبه بندی شرکت ها تعیین میزان توانایی و قدرت هر شرکت می باشد که گرفتن رتبه بندی برای همه شرکت ها ضروری نمی باشد و بیشتر برای شرکت های فنی و اجرایی مانند پیمانکاران، مشاوران و شرکتهای انفورماتیک مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکت ها با داشتن رتبه بندی می توانند در مناقصه های دولتی شرکت کنند همچنین سازمان ها و شرکت های دولتی با شرکت هایی دارای رتبه بندی هستند به راحتی قرار داد می بندند. ما در این قسمت نحوه اخذ رتبه بندی برای شرکت های انفورماتیک را به طور کامل توضیح می دهیم.
شرکت های انفورماتیک
شرکت هایی که موضوع فعالیت آن ها انفورماتیک می باشد و به طور قانونی ثبت شده اند شرکت های انفورماتیکی گفته می شود که جز شرکت هایی می باشند که می توانند رتبه بندی بگیرند و از این طریق میزان توانایی در انجام فعالیت ها و کیفیت کار های خود را مورد ارزیابی قرار دهند.
این شرکت ها هم مانند سایز شرکت هایی که مشمول رتبه بندی می شوند می توانند با اخذ رتبه بندی انفورماتیکی فعالیت های خود را گسترش دهند و میزان توانایی و قدرت خود را با سایز شرکت ها مقایسه کنند و در صورت داشتن ضعف به تقویت آن ها بپردازند. بهتر است بدانید برای رتبه بندی شرکت های انفورماتیک به ترتیب از اعداد 1 تا ۷ استفاده می کنند که این اعداد نشان دهنده بالاترین و پایین ترین رتبه می باشند.
فعالیت شرکت های انفورماتیک
در حالت کلی می توان گفت شرکت های انفورماتیکی در حوزه کامپیوتر فعالیت می کنند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
- دوربین های مدار بسته و سیستم های رایانه ای
- خرید و فروش و صادرات تجهیزات رایانه
- تأسیس کارخانه های تولید کامپیوتر
- برنامه نویسی
- طراحی سایت
- انجام هرگونه تعمیرات رایانه ها و سویچینگ و آنتنها و کابلهای ارتباطی مربوطه
- تولید انواع نرم افزار ها
- طراحی و ساخت و نصب و راه اندازی و تعمیرات و آموزش در زمینه کامپیوتر و سیستم های الکترونیکی و اینترنتی و اتوماسیون صنعتی و اتوماسیون اداری و ابزار دقیق رایانهای
- تولید و ساخت و پشتیبانی انواع تجهیزات رایانه ای (سخت افزار، نرم افزار)
مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه انفورماتیک
- مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی و عکس پرسنلی مدیرعامل
- لیست بیمه دو سال اخیر مربوط به مدیرعامل و کارشناسان و لیست بیمه یک سال اخیر سایر پرسنل
- روزنامه تأسیس و روزنامه آخرین تغییرات شرکت
- اظهارنامه مالیاتی دو سال اخیر شرکت
- برگ قطعی عملکرد مالیاتی شرکت در دو سال اخیر
- تعهدنامه مبنی بر رعایت مقررات قید شده در سر برگ شرکت. مدیرعامل باید ذیل تعهدنامه را مهر و امضا کند.
- درخواست کتبی مبنی بر اخذ رتبه بندی انفورماتیک. مدیرعامل باید ذیل درخواست را مهر و امضا کند.
- چنانچه به حکم دبیرخانه شورا، شرکت ملزم به تغییر موضوع فعالیت شود؛ ارائه تعهدنامه مبنی بر تحویل روزنامه تغییر موضوع فعالیت نیز ضرورت می یابد.
- شرکت های تازه تأسیس یا شرکت هایی که به تازگی کارشناس خود را تغییر داده اند ملزم به ارائه تعهدنامه مبنی بر تحویل لیست بیمه ماه های بعد نیز هستند.
- برچسب آدرس شرکت که باید شامل نشانی دقیق و کد پستی شرکت باشد.
- کپی جدیدترین اساسنامه شرکت
عوامل تأثیر گذار در میزان رتبه ای که یک شرکت انفورماتیک اخذ می کند
- میزان حقوق و دستمزد پرداختی شرکت ها به کارکنان
- درآمد مشمول بر مالیات
- رضایت مشتریان در انجام پروژه های قبلی
- رتبه انفورماتیک
برای دریافت رتبه انفورماتیک چه شرایطی الزامی می باشد ؟
- باید اظهارنامه مالیاتی سال قبل را تحویل دهند.
- حتماً باید حوزه فعالیت شرکت در محدوده انفورماتیک باشد و حتماً موضوع آن در اساسنامه ذکر شود.
- مدیر عامل انتخابی برای شرکت باید دارای مدارک کارشناسی در رشته های کامپیوتری، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، شیمی، مهندسی صنایع، فیزیک، ریاضی، آمار و … باشد. در صورت نداشتن مدرک تحصیلی کارشناسی حتماً باید سابقه کار در امور کامپیوتری داشته باشد.
- حتماً باید شرکت دو نفر کارشناس تمام وقت با مدرک کارشناسی در رشته هایی که در مورد قبلی گفته شد داشته باشد.
طی چه مراحلی برای اخذ رتبه انفورماتیک لازم می باشد ؟
اولین مرحله ثبت نام در سامانه الکترونیکی sajat.mporg.ir می باشد.
بعد از ثبت نام باید پرونده الکترونیکی تشکیل دهید و تمامی مدارک مورد نیاز و اطلاعات لازم را برای تشکیل پرونده ارسال کند.
مدارک لازم جهت بارگذاری در سایت
- فایل اسکن شده روزنامه رسمی تأسیس شرکت
- فایل اسکن شده روزنامه رسمی تغییر موضوع فعالیت شرکت
- فایل اسکن شده روزنامه رسمی تغییر نام شرکت
- فایل اسکن شده روزنامه رسمی تغییر مدیرعامل شرکت
- فایل اسکن شده مدرک تحصیلی + صفحه اول شناسنامه + تصویر پشت و رو +کارت ملی + برای آقایان کارت پایان خدمت مدیرعامل + یک قطعه عکس که توسط مدیر عامل برابر اصل شده باشد و ممهور به مهر شرکت
- فایل اسکن شده مدرک تحصیلی + صفحه اول شناسنامه + تصویر پشت و رو + کارت ملی + برای آقایان کارت پایان خدمت کارشناس اول + یک قطعه عکس که توسط مدیر عامل برابر اصل شده باشد و ممهور به مهر شرکت
- فایل اسکن شده مدرک تحصیلی +صفحه اول شناسنامه + تصویر پشت و رو کارت ملی + برای آقایان کارت پایان خدمت+ کارشناس دوم + یک قطعه عکس که توسط مدیر عامل برابر اصل شده باشد و ممهور به مهر شرکت
- فایل اسکن شده سه لیست بیمه اخیر شرکت (شامل دو کارشناس +مدیر عامل)
- فایل اسکن شده فیشهای پرداختی سه لیست اخیر بیمه مذکور که دو کارشناس و مدیر عامل در آن درج شده باشد.
بعد از مرحله الکترونیکی باید به صورت فیزیکی مدارک و اطلاعات مورد نیاز را به مرجع صدور گرید انفورماتیک ارسال نمایید.
در این مرحله اگر پرونده شما نقصی داشته باشد باید آن را برطرف کنید. برای این کار شما باید به بخش تاریخچه تقاضا مراجعه کنید.
بعد از طی این مراحل شما می توانید رتبه انفورماتیک خود را دریافت کنید.
براساس چه معیار هایی رتبه انفورماتیک صادر می شود؟
برای تعیین رتبه انفورماتیک سه عامل نقش دارند که شامل نیروی انسانی، درآمد و ضریب کاهنده رضایت مشتری می باشد که هر کدام در تعیین رتبه بندی به میزان مشخصی سهم دارند ولی بیشترین تاثیر را نیروی انسانی دارد.
نیروی انسانی با ۷۰ درصد تأثیر بیشترین نقش را در تعیین رتبه انفورماتیک دارد که براساس میزان درامد کارکنان شرکت تعیین می شود. درآمد ۳۰ درد بقیه را تشکیل می دهد که درآمدهای مشمول مالیات و چه معاف از مالیات که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ثبت شده اند مورد بررسی قرار می گیرد همچنین میانگین درآمد دو سال مالی اخیر شرکت را در نظر گرفته می شود. عامل دیگری که در تعیین رتبه انفورماتیک نقش دارد ضریب کاهنده رضایت مشتری می باشد که این عامل می تواند نمره کلی را کاهش دهد. بهتر است بدانید همه حکم هایی که در مراجع قانونی بر علیه شرکت شما صادر می شود رتبه انفورماتیک را کاهش می دهند.
رتبه بندی شرکت انفورماتیک چه مدت اعتبار دارد؟
رتبه بندی انفورماتیک به مدت یک سال اعتبار دارد که بعد از گذشت این مدت باید شرکت دوباره به اخذ رتبه بندی اقدام کند ممکن است این رتبه از رتبه قبلی شما بهتر باشد و یا حتی امکان دارد رتبه شما کمتر شود.