ثبت شرکت
از گذشته تا به امروز ثبت شرکت با هزینه های مختلف به متقاضیان اعلام و شخصیت حقوقی به ثبت می رسید. در این مطلب به تشریح کامل هزینه ثبت شرکت و همچنین مراحل ثبت شرکت تا تکمیل مدارک ثبت شرکت و رسیدن به شرکت ثبت شده می پردازیم.
چرا شرکت ثبت کنیم؟ آیا می توان استعلام نام شرکت را قبل از تاسیس گرفت؟ استعلام شرکت ثبت شده را چگونه بگیریم؟ و خیلی سوالات دیگر که در این مقاله توسط مدیر شرکت تیوان یوتاب تشریح داده شده است.
نحوه ثبت شرکت در گذشته به صورت حضوری و مراجعه به اداره ثبت شرکت ها امکان پذیر بود ولی در حال حاضر کلیه پروسه تاسیس شرکت یا بهتر است بگوئیم که پروسه تاسیس شخصیت حقوقی به صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری امکانپذیر می باشد.
در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری٬ تاسیس شرکت های مسئولیت محدود توسط پنجره واحد فیزیکی کسب و کار واقع در اتاق بازرگانی صورت می پذیرد.
باتوجه به این موضوع که انتخاب نوع شخصیت حقوقی از اصلی ترین موارد تاسیس می باشد٬ در جدول زیر کلیتی از هر نوع شخصیت حقوقی را تشریح می کنیم:
مدارک ثبت شرکت و یا به طور کلی مدارک ثبت شخصیت حقوقی به شرح زیر می باشد:
با توجه به سامانه ای شدن تمامی مراحل تاسیس شخصیت حقوقی به زودی امضاء الکترونیک برای تاسیس شخصیت حقوقی فعال می شود و دیگر لازم به حضور متقاضی و یا وکیل جهت دریافت مدارک نمی باشد.
ویژگی های امضاء دو مرحله ای:
از ویزگی های امضاء الکترونیک جهت ثبت شخصیت حقوقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هر شخصیت حقوقی به وسیله اشخاص حقیقی که دارای سمت هستند اداره می شود. اساسنامه شخصیت حقوقی مسئولیت هر سمت و نحوه انتخاب اشخاص را تعیین و تکلیف می کند در نتیجه ملاک اصلی تعیین سمت٬ اساسنامه می باشد و مواردی که در زیر ذکر می شود به صورت تجربی اعلام می شود.
در شرکت های سهامی اعضاء هیات مدیره می بایست از بین سهامداران انتخاب شود ولی در شخصیت های حقوقی دارای سهم الشرکه اعضاء هیات مدیره می توانند خارج از شرکاء انتخاب شوند.
لازم به ذکر می باشد که مدیر عامل در کلیه شخصیت های حقوقی می تواند خارج از سهامداران و یا شرکاء و اعضاء هیات مدیره انتخاب گردد.
مدیر عامل شرکت نمی تواند در شخصیت حقوقی دیگری به سمت مدیریت عاملی بپردازد.
افراد زیر مجاز به انتخاب و سمت گرفتن در شخصیت حقوقی نمی باشند:
بازرس و یا بازرسان٬ اشخاص حقیقی یا حقوقی می باشند که نمی توانند از اعضاء هیات مدیره انتخاب شوند و همچنین بازرسان نمی توانند افرادای با نسبت سببی و نسبی اعضاء هیات مدیره و مدیر عامل انتخاب شوند.
بازرسانی که دارای شخصیت حقوقی می باشند می بایست جهت حضور در جلسه شرکت در شرف تاسیس نماینده معرفی کنند.
نماینده بازرسان قانونی می بایست دارای شماره معرفی نامه که در سربرگ شخصیت حقوقی می باشد به همراه تاریخ باشد که به امضاء افراد دارای حق امضاء برسد.
ثبت نام کد ثنا از سامانه ثنا عدل ایران صورت می پذیرد که به دو دسته زیر تقسیم می شود:
اوراق مورد نیاز جهت تاسیس شرکت و یا به طور کلی ثبت شخصیت حقوقی که در تمامی شخصیت های حقوقی می بایست تنظیم شود به شرح زیر می باشد:
از کلیه اوراق تنظیم شده بعد از تعیین نام می بایست ۲ سری امضاء شده (در صورت لزوم مهر اشخاص حقوقی) برای اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
سامانه ثبت شرکت ها به طور کلی در مقاله مربوطه تشریح داده شده است. در نتیجه در خصوص سامانه به تشریح مختصر می پردازیم.
سامانه ثبت شرکت ها دارای مسئولیت های زیر می باشد:
استعلام ثبت شرکتها از سامانه ilenc.ssaa.ir مقدور می باشد. در این سامانه می توانیم موارد زیر را استعلام بگیریم:
از سامانه اعلام شده می توان با نوشتن شناسه ملی شرکت به مشخصات کلی شخصیت حقوقی دست پیدا کنید. این اطلاعات شامل آدرس شخصیت حقوقی٬ شماره ثبت شخصیت حقوقی٬ تاریخ تاسیس شخصیت حقوقی و موارد بیشتر دست پیدا کرد.
استعلام شرکت با شماره ثبت مقداری پیجیده می شود و مقداری پروسه رسید به مقصد را دشوارتر می کند.
در استعلام شرکت با شماره ثبت تمامی موارد اعلام شده در استعلام شرکت با شناسه ملی قابل رویت می باشد. ولی باید توجه داشت که تعدد شخصیت های حقوقی دارای شماره ثبت یکسان بسیار زیاد می باشد.
برای توصیف شناسه ملی و شماره ثبت با مثال ساده ای به نتیجه می رسیم:
شناسه ملی به مانند شماره ملی اشخاص حقیقی می باشد و شماره ثبت به مانند شماره شناسنامه می باشد.
در سامانه اعلام شده علاوه بر موارد فوق می توان با نام شخصیت حقوقی نسبت به پیدا کردن موارد قبلی اقدام نمود. باید توجه داشته باشیم سامانه ilenc می تواند مرجع خوبی برای جستجو نام های پیشنهادی جهت تاسیس شخصیت حقوقی هم باشد.
در سامانه ثبت شرکت ها با توجه به مرجع بررسی کلیه امور ثبتی اشخاص حقوقی می توان مرحله ثبت شخصیت حقوقی را چک کرد.
در سامانه ثبت شرکت ها پس از ارسال اوراق به اداره ثبت شرکتها شماره پیگیری جهت پیگیری درخواست به متقاضی اعلام می شود و با آن شماره پیگیری می توان در قسمت پیگیری درخواست نسبت به مرحله پرونده اطلاع حاصل کرد.
روش های ثبت شرکت در ایران به ۲ صورت امکان پذیر می باشد.
روش اول تاسیس شخصیت حقوقی:
در روش اول خود متقاضی نسبت به تاسیس اقدام می کند که با توجه به عدم آگاهی کافی امکان اشتباه در تنظیم اوراق و مراحل تاسیس امکان رد و یا نقص بسیار زیاد می باشد. با توجه به اشتباهات احتمالی هزینه های بیشتری به متقاضی تعلق می گیرد.
روش دوم تاسیس شخصیت حقوقی:
در روش دوم که صفر تا صد تاسیس شخصیت حقوقی را به اشخاص دارای تجربه و علم در این شاخه فعالیت برون سپاری کنید تا در کمترین زمان و با کمترین هزینه به تاسیس شخصیت حقوقی برسید.
نکته: در شرکت خدمات اداری تیوان یوتاب کلیه مراحل از صفر تا صد مورد قبول واقع می شود.
هزینه ثبت شرکت با توجه به تعیین موضوع فعالیت که چند سطر می باشد و همچنین سرمایه اعلامی چه مبلغی می باشد تعیین می شود.
لازم به ذکر می باشد هر چقدر موضوع فعالیت بیشتر باشد به دلیل درج در روزنامه رسمی تعداد کادر بیشتری را اشغال می کند در نتیجه هزینه روزنامه رسمی و حتی روزنامه کثیر الانتشار نسبت مستقیم با موضوع فعالیت دارد.
همچنین هر مقدار سرمایه شخصیت حقوقی بیشتر باشد حق الثبت اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری بیشتر می باشد.
پس از تعیین مزیان سرمایه و موضوع فعالیت و روزنامه کثیرالانتشار که در هزینه ثبت شرکت نسبت مستقیم دارد و در زمان قرارداد با شرکت تیوان تعیین می گردد هزینه هایی در پروسه تاسیس می بایست پرداخت گردد که با توجه به تعهدات شرکت تیوان قابل پرداخت می باشد.
هزینه پست اوراق تاسیس یکی از این موارد می باشد. هزینه پست با توجه به تعرفه های اداره پست که به صورت سالیانه تعیین می گردد می بایست پرداخت شود.
اداره پست وظیفه ارسال اوراق تاسیس به اداره ثبت را در پاکت های مخصوص را دارد. پس از تحویل اوراق تاسیس در پاکت های مخصوص شماره مرسوله ای به متقاضی تحویل می دهد که آن شماره مرسوله می بایست در سامانه اداره ثبت بارگذاری گردد.
هزینه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها با توجه به سرمایه شرکت تعیین می شود و به عنوان هزینه حق الثبت اخذ می گردد.
لازم به ذکر می باشد که هزینه تعیین نام شرکت در زمان تاسیس به عنوان هزینه تعیین نام از متقاضی و یا وکیل مربوطه دریافت می گردد.
پس از تاسیس شخصیت حقوقی می بایست نسبت به انتشار روزنامه رسمی و کثیرالانتشار اقدام گردد. روزنامه رسمی بابت هر کادر هزینه ثابتی را با توجه به تعداد کادر اعلام می کند ولی روزنامه کثیرالانتشار با توجه به انتخاب روزنامه به دو دسته کم هزینه و پر هزینه تقسیم می شود و از طرفی هم تعداد کادر روزنامه نسبت مستقیم با اعلام هزینه دارد.
پلمب دفاتر در زمان تاسیس به ۴ دسته تقسیم می شود که در زمینه هزینه های آن در نوشته پلمب دفاتر به صورت کامل می پردازیم.
پلمب دفاتر شامل دفتر روزنامه و کل می باشد که در زمان تاسیس می بایست هر دو دفتر را از اداره ثبت شرکت ها اخذ نمود.
در صورتی که وکیل دادگستری و یا رسمی نسبت به تاسیس شخصیت حقوقی اقدام کند می بایست نسبت به ابطال تمبر قبل از تاسیس که هزینه آن ثابت می باشد اقدام کند.
در صورت عقد قرارداد با شرکت تیوان هزینه حق التمبر در قرارداد ذکر می شود.
با توجه به کلیه هزینه های اعلام شده قیمت ثبت شرکت مشخص می شود.
شرکت تیوان یوتاب دارای مشاوران ثبتی می باشد که در زمینه حقوق تحصیل کرده اند و هرگونه مشاوره در خصوص ثبت به صورت کاملاً رایگان صورت می پذیرد.
مشاوره ثبت به این معنا می باشد که متقاضی تفاوت بین انواع شخصیت های حقوقی را متوجه شود و در انتخاب نوع شخصیت حقوقی درست اقدام کند.
لازم به ذکر می باشد که معنای مشاوره با آموزش یکسان نمی باشد و در شرکت تیوان یوتاب چه در زمینه سیستمی و چه در زمینه تنظیم اوراق آموزشی داده نمی شود.