اظهارنامه پلمپ الکترونیک

تاریخ به‌روزرسانی : 25/11/2024

اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک

با توجه به تغییر رویه پلمب دفاتر از کاغذی به الکترونیکی اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری رویه اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک را جاگزین رویه قبلی کرده است. اظهارنامه پلمب الکترونیک یا همام پلمب دفاتر سابق از طریق سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری اخذ می شود که در این مقاله به آن می پردازیم.

اظهارنامه پلمپ الکترونیک چیست ؟

اظهارنامه پلمپ الکترونیک مستندی صادر شده توسط اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری می باشد تا تمامی اسناد حسابداری شخصیت حقیقی و یا حقوقی با بیش از ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال درآمد در آن ثبت شود را اظهارنامه پلمپ الکترونیک می گویند.

اظهارنامه پلمپ الکترونیک می بایست قبل از شروع سال مالی شخصیت حقیقی و یا حقوقی از نوع الکترونیکی از اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری اخذ شود که این دفاتر توسط اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به صورت الکترنیکی صادر و به اداره مالیات و اتاق بازرگانی ابلاغ می شود.

درصورت عدم اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک شخصیت های حقیقی و حقوقی مشمول جریمه های مالیاتی می شوند و همچنین جهت تکمیل اظهارنامه مالیاتی با مشکل مواجه می شوند.

انواع دفاتر قانونی شخصیت حقوقی

دفاتری که هر شخصیت حقوقی نیاز دارد تا در محل قانونی خود نگهداری کند به شرح زیر می باشد:

دفتر روزنامه شخصیت های حقوقی

دفتر روزنامه توسط اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری پلمب می شوند و دارای بارکد می باشند.

دفتر کل شخصیت های حقوقی

دفتر کل دفتری می باشد که در آن حسابهای دارایی در آن ذکر می شود که برای خلاصه کردن روادید مالی که در دفتر روزنامه ذکر می شود این دفتر مورد نیاز می باشد.

دفتر سهام شخصیت های حقوقی

دفتر سهام که توسط هیات مدیره شخصیت حقوقی داری سهم تهیه می شود دفتری می باشد که در آن تعداد سهام نهائی هر سهامدار در آن ذکر می شود و توسط هیات مدیره تائید می گردد.

دفتر سهام پس از هر نقل و انتقال سهم و یا تغییر در سرمایه شخصیت حقوقی دارای سهام دفتر نویسی می شود.

دفتر نقل و انتقال سهام شخصیت های حقوقی

دفتر نقل و انتقال سهام توسط هیات مدیره تهیه می شود و پس از هر نقل و انتقال سهم که صورت می پذیرد لیست سهامداران قبل و بعد به همراه گواهی نقل و انتقال در آن ذکر می شود و پس از تائید هیات مدیره بابت نقل و انتقال صورت گرفته مهر شرکت در آن صفحه جهت تائید لازم می باشد.

مدارک اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک

مدارک اظهارنامه پلمب الکترونیک اشخاص حقوقی چیست ؟

مدارک اظهارنامه پلمب الکترونیک اشخاص حقوقی به شرح زیر می باشد:

  • سمت اعضاء هیات مدیره شخصیت حقوقی دارای اعتبار باشد.
  • مدارک هویتی مدیر عامل شامل شناسنامه و کارت هوشمند و ثبت نام ثناء انجام شده باشد.
  • شماره رهگیری پرونده مالیاتی شخصیت حقوقی اخذ شده باشد
  • داشتن حساب ثناء شرکتی و شخص متقاضی.
  • توکن سخت افزاری و یا نرم افزاری شخص امضاء کننده فعال و دارای اعتبار باشد.

مدارک اظهارنامه پلمب الکترونیک اشخاص حقوقی چیست ؟

مدارک اظهارنامه پلمب الکترونیک اشخاص حقبقی به شرح زیر می باشد:

  • مدارک هویتی متقاضی شامل شناسنامه و کارت ملی و شماره تماس به نام و کد پستی منزل.
  • کد پستی اقامتگاهی که در آن فعالیت تجاری انجام می شود.
  • تعیین نام تجارتخانه توسط متقاضی مورد درخواست مشخص شود
  • داشتن حساب ثناء متقاضی.

کلیه اشخاص دارای کسب و کار با بیش از ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال درآمد نیاز به اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک می باشند.

نحوه اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک برای شرکت های تازه تاسیس چگونه است؟

با توجه به اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک قبل از شروع سال مالی برای شخصیت های حقوقی ثبت شده رونده اخذ برای شرکت های تازه تاسیس متفاوت می باشد.

پس از زمان ثبت شرکت با توجه به انتخاب نوع شخصیت حقوقی ثبت شده توسط اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری شماره پیگیری به متقاضی اعلام می شود که جهت اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک سال جاری از تاریخ تاسیس به صورت پیش فرض توسط اداره مذکور ایجاد می شود.

پس از دریافت شماره پیگیری توسط شخصی که امور تاسیس را پیگیری کرده است در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری نسبت به تکمیل مراحل اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک اقدام می کنیم.

لازم به ذکر می باشد که شرکت خدمات اداری تیوان یوتاب پس از تاسیس نسبت به اخذ اظهارنامه مربوطه اقدام میکند و متقاضیان دغدغه اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک را نخواهند داشت.

سامانه اظهارنامه پلمپ الکترونیک دفاتر اشخاص حقوقی چیست ؟

ابتدا به سامانه یکپارچه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری مراجعه کنید و سپس به قسمت پذیرش اظهارنامه پلمپ الکترونیک رفته و نسبت به تکمیل صفحه ظاهر شده اقدام نمائید.

راهنمای دریافت اظهارنامه پلمپ الکترونیک

چه اشخاصی می توانند اظهارنامه پلمب الکترونیک را دریافت کنند ؟

با توجه به ماهیت شخصیت حقیقی یا حقوقی در این قسمت می بایست نسبت به انتخاب یکی از موارد زیر اقدام کنید:

  • اشخاص حقیقی.
  • شخصیت حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکت ها.
  • شخصیت حقوقی غیر از مرجع ثبت شرکت ها.

تقویم مالی اظهارنامه پلمپ الکترونیک چیست ؟

پس از انتخاب نوع شخص تقویم مالی شخصیت حقوقی خود را بر اساس سال مالی شمسی و یا میلادی تعیین و تکلیف کنید سپس سال مالی را بر اساس سال اخذ جاری و یا آینده انتخاب کنید.

پس از انتخاب سال جاری و یا آینده نسبت به شروع ماه و روز مالی انتخاب خود را انجام دهید.

تابعیت متقاضی جهت اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک چطور تعیین می شود ؟

هر شخصیت حقیقی و حقوقی متقاضی اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک دارای تابعیتی ایرانی یا غیر ایرانی می باشد که می بایست در زمان اخذ تعیین و تکلیف شود.

پس از تعیین و تکلیف تابعیت متقاضی نسبت به تکمیل مشخصات متقاضی از جمله شماره ملی و شماره تماس های ثابت و همراه اقدام کنید.

لازم به ذکر است در شرکت خدمات اداری تیوان یوتاب کلیه پروسه اخذ در کمتر از یک روز انجام می شود.

درصورتی که سال مالی اشتباه در سامانه تعیین شود اشخاص دچار مشکلات مالیاتی و عدم پذیرش دفاتر توسط اداره مالیات می شوند. در نتیجه بهتر می باشد اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک را به شرکت تیوان یوتاب بسپارید تا در کمتر از یک روز اظهارنامه پلمب الکترونیک شخصیت حقوقی شما را اخذ کنیم.

مشمولین اظهارنامه پلمب الکترونیک چه اشخاصی می باشند ؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت شده الزام به اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک می باشند. می توان اشخاص حقوقی که مشمول دریافت اظهارنامه پلمپ می باشند را موسسات غیرتجاری٬ شرکت های سهامی خاص٬ شرکت های با مسئولیت محدود٬ تعاونی ها و حتی شرکت ها و موسسات که دارای معاف مالیاتی می باشند نام برد.

مراحل اخذ اظهارنامه پلمپ الکترونیک

اشخاصی که معافیت مالیاتی دارند می بایست نسبت به اظهارنامه پلمپ الکترونیک اقدام کنند؟

همانطور که پیشتر گفتیم کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی حتی اگر دارای معافیت های مالیاتی باشند الزام به تهیه و اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک از اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری هستند.

لازم به ذکر می باشد شرکت ها و موسسات دارای معافیت می بایست نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه های مالیاتی هم اقدام کنند.

درصورت عدم فعالیت نیازی به دریافت اظهارنامه پلمپ الکترونیک می باشیم ؟

شرکت ها و موسسات ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها که دارای فعالیت نیستند ملزم به اخذ اظهارنامه پلمب الکترونیک می باشند. زمان ارسال اظهارنامه یکی از مواردی که در سامانه اداره مالیات از متقاضی دریافت می شود شماره پیگیری اظهارنامه می باشد.هزینه اظهارنامه پلمب الکترونیک چقدر می باشد ؟

هزینه اظهارنامه دفتر الکترونیک در سامانه اداره ثبت شرکت ها به صورت حق الثبت به متقاضی اعلام و پرداخت آنلاین می شود. ولی در شرکت تیوان با توجه به خریداری بسته های اشخاص حقیقی و حقوقی تقریباً‌ برای متقاضی به صورت رایگان در صورت خرید یکی از بسته ها انجام خواهد شد.

پس از تائید کارشناسان مربوطه لینک پرداخت مبلغ دفاتر در سایت اداره ثبت ظاهر می شودکه پس از پرداخت تائیدیه ای به متقاضی اخذ می دهد.

هزینه اظهارنامه پلمپ الکترونیک

امضاء الکترونیک اظهارنامه پلمب الکترونیک به چه صورت می باشد ؟

پس از پرداخت هزینه اظهارنامه پلمب الکترونیک در سامانه اداره ثبت شرکت ها در اسناد قابل امضاء سامانه ثبت من شخص متقاضی سندی جهت امضاء ابلاغ می شود که پس از اتصال توکن به سامانه و امضاء الکترونیک اظهارنامه تائید و به اداره مالیات و اتاق بازرگانی ابلاغ می شود.

مهلت اظهارنامه پلمپ الکترونیک

پلمپ دفاتر مهمترین مستند اخذ شده از اداره ثبت شرکت ها جهت ارائه به اداره مالیات می باشد که می بایست قبل از شروع سال مالی اخذ شود دفاتر پلمپ ۵۰ برگ و ۱۰۰ برگ و ۲۰۰ برگ و همچنین دفاتر خاص می باشد