ثبت شرکت آژانس هواپیمایی | هزینه و نحوه تاسیس آژانس هواپیمایی
ثبت شرکت آژانس هواپیمایی, امروزه مسافرت با هواپیما یکی از راحترین روش های جابجایی به شمار می رود. افرادی که وقت زیادی ندارند و سریع تر می خواهند به مقصد مورد نظر خود برسند، ترجیح می دهند که با هواپیما مسافرت کنند در بین دیگر ناوگان های حمل و نقل، سفر با هواپیما به دیگر ناوگان ها ترجیح داده می شود چون راحتی در سفر از بزرگترین مزایای سفرهای هوایی می باشد.
امروزه مردم سفرهای خود را با انواع وسایل نقلیه انجام می دهند از خودروهای شخصی گرفته تا کشتی و هواپیما و موارد دیگر در برخی مواقع مخصوصاً در سفرهای خارجی تورهایی برگزار می گردد.
تورهای خارجی دارای مزایایی می باشند که سبب جذب مردم به شرکت در آن ها می گردد. دارا بودن لیدر فارسی زبان یک نمونه از این مزایا می باشد. تور گردشگری را آژانس های هواپیمایی ترتیب می دهند و جهت ثبت شرکت هواپیمایی هم نخست باید اقدام به دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نمود.
نحوه ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
آژانس های هواپیمایی به منظور تشکیل تور، رزرو بلیط هواپیما، رزرو هتل و مشاوره و موارد دیگر ایجاد می گردند و مسافران جهت سهولت در سفر خود می توانند از این آژانس ها بهره ببرند.
تعدادی از کارها بدون داشتن شخصیت حقوقی امکان پذیر نمی باشد. ثبت شرکت آژانس هواپیمایی هم جز همین دسته می باشد. در حقیقت نخست باید شرکت را به شکل قانونی به ثبت رسانده و بعد از آن فعالیت شرکت را شروع نمود.
در این زمینه آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت شرکت ها با موضوع گردشگری را دو نوع شرکت گردشگری و خدمات مسافرتی با کمی تفاوت می شناسد.
– دست نخست فقط کار تهیه بلیط و رزرو هتل را انجام می دهد ولی دسته دوم علاوه بر تهیه بلیط هواپیما و رزرو هتل تورهای گردشگری داخلی و خارجی را هم انجام می دهد.
فعالیت شرکت های آژانس هواپیمائی
مطابق ماده یک آئین نامه ناظر بر فعالیت و ثبت دفترهای زیارتی، سیاحتی، جهانگردی، خدماتی و مسافرتی، دفترهای خدماتی عبارت از موارد زیر می باشند:
- دفترهای زیارتی: این دفاتر در زمینه انجام امور مربوط به سفرهای زیارتی به داخل و خارج کشور، ثبت نام کرده و هرگونه خدمات مربوط به سفرهای زیارتی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه فعالیت می نمایند.
- دفترهای مسافرتی: این دفاتر در زمینه فروش بلیط برای مسافران، مشخص نمودن مکان مد نظر و سایر فعالیت های مربوطه با رعایت قوانین راه و ترابر فعالیت می نمایند.
- دفترهای سیاحتی – جهانگردی: این دفاتر در حیطه تمامی امور مربوط به مسافرت گروهی به داخل و خارج از کشور، دریافت پاسپورت و کلیه امور مربوط به ایرانگردی و جهانگردی بر اساس رعایت قوانین مربوط به ایران گردی جهانگردی فعالیت می کنند.
مجوزهای ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
به غیر از مشخص نمودن نوع آژانس باسیت مقررات زیر را نیز باید در نظر گرفت.
ماده (2) هر کدام از اشخاص حقیقی و حقوقی درصورتی که بخواهند به انجام خدمات مسافرتی بپردازند، بیاد حتماً مجوز مربوط بهوزارت راه. شهرسازی را دریافت کرده و هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی درصورتی که بخواهند به انجام خدمات سیاحتی – جهانگردی و یا زیارتی بپردازند باید مجوز لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشند.
ماده (3) تمامی افراد حقیقی یا حقوقی که اقدام به انجام امور زیارتی، مسافرتی و سیاحتی – جهانگردی می کنند باید مجوز های مربوطه را از مراجع مربوط دریافت کنند. درصورتی که این اقدامات صورت نگیرد، نیروی انتظامی دخالت کرده و مانع از فعالیت این افراد می شود.
یک نکته ای که نیاز به اشاره می باشد، در مورد جانبازان بالای 25 درصد است. این گروه از افراد و همینطور آزادگان و ایثارگران و کسانی که حداقل دارای دو سال سابقه شرکت در جبهه می باشند مشمول قوانین زیر می گردند.
این گروه از افراد و افرادی که در رشته های ایران گردی، جهانگردی و موارد دیگر فارغ التحصیل شده اند از لحاظ دریافت نوبت مجوز تاسیس دفتر در اولویت می باشند.
ضوابط کلی ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
- معرفی کردن مدیر فنی که بر تمامی امور فنی واقف باشد. این شخص باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته و مقید به دین اسلام باشد.
- نداشتن سوء پیشینه و عدم اعتیاد، دارا بودن مدرک کارشناسی رشته فناوری اطلاعات، دارا بودن سه سال سابقه کار ضروری می باشد.
- ارائه کردن نام و نشان دفتر به شکل کامل که به عنوان شرکت به صورت رسمی ثبت گردد. دفتر باید حداقل 40 تا 70 متر وسعت داشته باشد. کاربری تجاری و اداری نیز داشته باشد.
- ارائه کردن محلی مناسب جهت دفتر مدنظر که استاندارهای خاصی داشته باشد.
- ارائه کردن تضمین به عنوان ضمانت از شرکت مسافرتی و گردشگری لازم می باشد. این ضمانت بایست حداقل به مبلغ 50 میلیون تومان باشد که با توجه به شاخص تورم امکان دارد بیشتر نیز باشد.
- اگر عدم ایفاء تعهدات به تشخیص مرجعی قانونی شخص موظف می گردد تا به میزان ذکر شده این تضمین را افزایش دهد و تکمیل کند.
- بایست آژانس هواپیمایی دارای نام مناسب باشد. این نام نباید نامتعارف باشد و باید متناسب با نوع فعالیت باشد. از نام های غیر فارسی نمی توان استفاده نمود.
قالب های ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
ثبت شرکت آژانس هواپیمایی را نیز مانند دیگر شرکت ها می توان در دو قالب ثبت شرکت مسئولیت محدود که حداقل با 2 نفر قابل ثبت است و یا به صورت شرکت سهامی خاص که نیاز به حداقل 3 نفر هیئت مدیره و 2 نفر بازرس دارد، به ثبت رساند.
شرایط ثبت شرکت آژانس مسافرتی
افراد حقیقی باید دارای شرایط زیر باشند تا بتوانند اقدام به ثبت شرکت کنند:
- دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی
- ارائه عدم سوء پیشینه کیفری
- عدم اعتیاد فرد
- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی
- برای آقایان ارائه کارت پایان خدمت
- حداقل 25 سال سن داشته باشد.
- فرد باید به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی که در قانون اساسی آمده است مقید باشد.
- فرد متقاضی نباید به شغل دیگری اشتغال داشته باشد.
- افراد بیگانه تنها می توانند به وسیله افراد حقوقی مجوز ثبت شرکت آژانس هواپیمایی را دریافت کنند.
جهت تایید سابقه فعالیت بایست یکی از مدارک زیر ارائه گردد.
الف) کپی از قرارداد انجام کار و پرداخت حقوق کارکنان
ب) بیمه فعالیت مرتبط باید پرداخت گردد.
مدیر فنی که معرفی می گردد به غیر از داشتن شرایط ذکر شده در بالا باید دارای شرایط زیر نیز باشد.
- مدیر فنی تنها باید در یک دفتر مشغول به کار گردد.
- گواهینامه معتبری بایست از آموزشگاه های حرفه ای خدماتی مسافرتی – گردشگری باید ارائه گردد.
- مدیر عاملی که شرایط بالا را داشته باشد می تواند به عنوان مدیر فنی هم عمل نماید.
- آشنایی داشتن به یکی از زبان های خارجی