مراحل ثبت برند در ایران را از کجا شروع کنم؟ نحوه ثبت برند در سامانه به چه صوت می باشد؟ مدارک ثبت برند را توضیح دهید؟ قرارداد ثبت برند چگونه تنظیم می شود؟ هزینه ثبت برند به چه میزان است؟
ثبت برند تجاری
نام های دیگر برند که قابلیت استفاده دارند به شرح زیر می باشد:
- برند
- نمانام
- مارک
- نماد
- نام
- عبارت
- طرح
- brand (انگلیسی)
- marque (فرانسوی)
برندها به صورت فارسی و لاتین قابلیت ثبت دارند.
این مطلب را مطالعه کنید: ثبت برند لاتین
تعریف برند به زبان ساده
برند به نام تجاری یک کالا و یا خدمت یک شخص حقیقی یا حقوقی و یا مشترک گفته می شود که برای صاحب امتیاز برند٬ ایجاد تمایز می کند و باعث می شود که کالاها و یا خدمات دارنده برند با ایجاد تمایز در بازار رقابتی وارد شود در واقع ثبت انواع برند باعث می شود که محصولات و خدمات فروشنده خاص باشد و از سایر رقبا متمایز گردد.
در نهایت می تواند برند و لوگو یا علامت تجاری را به طور ساده به این شرح اعلام کرد که:
اگر امضاء خود را لوگو در نظر بگیرید و نام و نام خانوادگی خود را برند٬ درصورتی که فقط امضاء خود را روی برگه ای بزنید انگار فقط لوگو و علامت تجاری را کشیده اید و اگر نام و نام خانوادگی خود را زیر آن بنویسید برند خود را درج کرده اید و اگر تاریخ آن را ذکر کنید انگار زمان آن را مشخص کرده اید.
این مثال جالب نبود از نظر شما؟ !!!!!!!
تعریف برند طبق قانون
تعریف برند طبق کمیته بازاریابی آمریکا به شرح زیر می باشد:
یک نام، واژه، سمبل، یا طرح یا ترکیبی از آن ها است که هدف آن شناساندن محصولات و یا خدمات یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان به مشتریان و همچنین تمایز محصولات آن ها از سایر رقبا میباشد.
برند دقیقاً همان موضوعی می باشد که شنونده یا مخاطب یا هر شخص دیگر با شنیدن یا دیدن آن به ماهیت اصلی و تمایز آن با دیگر رقبا پی می برد. پس بعد از ثبت انواع برند حتماً می بایست به برند سازی پرداخت.
تعریف برند طبق قانون به شرح زیر می باشد:
الف) علامت يعنی هر نشان قابل رويتی كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقی يا حقوقی را از هم متمايز سازد.
ب) علامت جمعی يعنی هر نشان قابل رويتی كه با عنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدأ و يا هرگونه خصوصيات ديگر مانند كيفيت كالا يا خدمات اشخاص حقيقی و حقوقی را كه از اين نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده می كنند متمايز سازد.
ج) نام تجارتی يعنی اسم يا عنوانی كه معرف و مشخص كننده شخص حقيقی يا حقوقی باشد.
ویژگی های برند مناسب
یک برند موفق و دارای تاثیر نیرومند باید شامل موارد زیر باشد:
- برند می بایست متناسب با فعالیت انتخاب شود.
- برند می بایست دارای جایگاه مناسب باشد.
- برند می بایست برای شنونده الهام بخش باشد.
- برند می بایست کم نظیر و منحصر به فرد باشد.
- برند می بایست دارای جذابیت و گیرایی باشد.
- برند می بایست دارای هویتی متناسب با منطقه ارائه خدمات و فروش کالا باشد.
برند از نظر مصرف کننده
برندی که ثبت می شود از دید شنونده باعث ارجاع به موارد زیر می شود:
- وقتی نام برند به گوش شنونده نواخته می شود مصرف کننده منشاء و یا مبداء برند را به یاد می آورد.
- وقتی مصرف کننده به برندی اعتماد کند در ذهن خود نسبت به برند اعتماد شده خطرپذیری کمتری را احساس می کند.
- وقتی مصرف کننده به برندی اعتماد کند هزینه پرس و جو و همچنین تبلیغات کمتری برای صاحب برند شامل می شود.
- وقتی مصرف کننده به برندی اعتماد کند همیشه در ذهن خود کیفیت خوب آن را در نظر می گیرد.
پس با موارد ذکر شده حتماً در برند سازی برای مصرف کننده ارزش قائل شویم.
نمونه برند
نمونه برند به این صورت می باشد که فقط نام آن برند ثبت گردد و شکل نوشته خالی می باشد و هیچگونه لوگوئی ندارد. مانند برند تیوان یوتاب
تفاوت ثبت برند و لوگو
برند و لوگو هر یک دو روی یک سکه هستند که نباید آن ها را به یک معنی متصور شد و مورد استفاده قرار داد چرا که دو معنا و خاصیت متفاوت دارند.
برند به نام تجاری یک کالا و یا خدمات یک شخص حقیقی یا حقوقی گفته می شود. توجه داشته باشید که مراحل ثبت برند در هر دو موضوع ثبت لوگو و برند یکسان می باشد و هزینه ثبت برند در هر دو مورد یکسان می باشد.
در حالی که لوگو شکل یا تصویری از یک علامت خاص است که گاهاً به برند ها الحاق می شوند. ثبت برند و لوگو به صورت فارسی و لاتین در دنیای کسب و کار صورت می پذیرد. استفاده از برند تحت مالکیت به منظور ایجاد تمایز می باشد.
هدف از ثبت برند
برند نشانی است که قادر است کالا های تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط شخص حقیقی یا حقوقی را از کالاها و یا خدمات سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی متمایز نماید.
در دنیای امروز با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تعامل فکری هر دقیقه به تعداد افرادی که تمایل به ارائه محصولات جدید و یا خدمات منحصر به فرد خود دارند افزوده می شود.
این افراد سعی می کنند تا مخاطبان و مشتریان خود را از هر طریق جذب کنند و آنچه مسلم است این است که اولین شرط برای ماندگاری در ذهن مخاطبین و مشتریان داشتن یک نام و یا برند خاص و منحصر به فرد است. این برند به نوعی معرف اصلی افراد و کمپانی هاست.
نام تجاری یا همان برند برای تمایز افراد، محصولات و خدماتشان از یکدیگر به کار می رود و به عبارتی دیگر تضمین کننده این است که رقبا با ارائه خدمات مشابه نمی توانند از سال ها زحمت و تلاش آن ها سوء استفاده کنند و چنانچه مرتکب چنین عملی شوند مالک برند می تواند با تکیه بر گواهی نامه ثبت علامت اقدام به شکایت در مراجع صالحه نماید.
برند در واقع عبارت است از هرگونه اصطلاح، علامت، نشانه، نماد، عدد، طرح یا ترکیبی از این ها که برای محصول یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی به کار می رود و آن ها را از هم متمایز می سازد.
هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند علاوه بر ثبت نام تجاری خود برای بهتر شناخته شدن خدمات و محصولاتش برند خود را نیز به ثبت برساند تا با درج آن بر روی محصولات و هر مکان دیگری خود را بیشتر در ذهن مخاطبان و مشتریان ماندگار سازد.
مزایای ثبت برند
از دیر باز تا کنون انسان همیشه در فکر صعود به قله های آرزوهایش و رسیدن به کمال و پیشرفت بوده است.
چه بسا هستند کسانی که در این راه دست به انجام هرکاری می زنند از جمله سوء استفاده از خلاقیت، فکر و ایده های دیگران، چه بسا هستند کسانی که سال های سال با ایده و خلاقیت خود محصولاتی را طراحی و به تولید رسانده اند.
ولی در اثر غفلت و یا حتی ندانستن قانون آن را به ثبت نرسانده اند و به همین خاطر افراد سود جو به راحتی از ایده و محصولات آنان استفاده کرده و حال یک عمر تلاش و زحمت وی را به نام خود تمام کرده اند.
ثبت برند جلوی این سوء استفاده را برای افراد سود جوی متقلب می گیرد.
حال با توضیحات فوق الذکر چند نمونه دیگر از مزایای ثبت علامت را بیان می نماییم:
- این امکان را به مشتریان می دهند که بتوانند محصولات را از یکدیگر تشخیص بدهند.
- یکی از ابزارهای تبلیغاتی داشتن یک برند معتبر می باشد.
- با ثبت برند خود می توان اجازه استفاده آن را به اشخاص ثالث داد و حتی می تواند منبع درآمد مستقیم برای صاحب علامت باشد.
دسته بندی برند
برند و لوگو را می توان از لحاظ ماهیت آن تقسیم بندی نمود. این دسته بندی لزوماً شامل یک دسته نمی شود و ممکن است یک برند شامل یک یا چند دسته به صورت همزمان باشد پس می توان دسته بندی را به شکل زیر ارائه نمود:
- برند و لوگو محصول محور باشد. مانند شرکت های دارای محصول و کالا قابل عرضه.
- برند و لوگو خدمات محور باشد. مانند مدارس و موسسه های آموزشی.
- برند و لوگو شخص محور باشد. مانند ورزشکارانی که می خواهند تحت نام خود مجموعه ای راه اندازی کنند. برند و لوگو شرکت باشد. مانند شرکتی که نام خود را ثبت می کند تا شخصی نتواند از نام شرکت سوء استفاده کند.
- برند و لوگو منطقه جغرافیایی باشد. مانند خیلی از مناطق ثبت شده و یا یک شهر خاص که محصولات مخصوص به خود را دارا هستند.
- برند و لوگو عمومی باشد مانند مراسم های حکومتی.
- برند و لوگو فرهنگی باشد. مانند مراسم های فرهنگی یک کشور.
- برند و لوگو مذهبی باشد. مانند یک مسجد و یا کلیسا با نام خاص خود.
دلایل ثبت برند
دلایل ثبت برند به شرح زیر می باشد:
- تضمین می کند که مشتریان می توانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.
- شرکت ها را قادر می کند محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند.
- ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت ها هستند.
- اجازه استفاده از آن ها به اشخاص ثالث داده می شود و منبع مستقیم درآمد از حق امتیاز ها می باشند.
- جزء ضروری موافقت نامه های اعطاء نمایندگی هستند.
- ممکن است دارائی ارزشمند کسب و کار باشند.
- شرکت ها را تشویق می کند در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه گذاری کنند.
- ممکن است برای دریافت وام مفید باشد.
دسته بندی های برند
برند از لحاظ دسته بندی به ۳ دسته تقسیم می شود:
- برند های غیرقابل ثبت
- برند های قابل ثبت
- ثبت برند های اجباری
که به صورت کامل آنها را تشریح می دهیم.
برند های غیر قابل ثبت
باتوجه به شرایط هر کشور یکسری علائم و برند ها قابلیت ثبت ندارند که به شرح زیر می باشند:
- واژه های عام قابل ثبت برای برند نمی باشد. برای مثال اگر قصد ثبت برند «صندلی» را دارید چون «صندلی» واژه عام می باشد نمی توان آن را به عنوان برند به ثبت رساند.
- واژه های توصیف کننده قابل ثبت برای برند نمی باشد. این ها کلماتی هستند که در تجارت معمولاً به توصیف محصول مورد نظر به کار می روند. مثل کلمه «شیرین» برای «شکلات» ولی شرکت تیوان راه حل هایی برای ثبت این موضوع دارد.
- علائم گمراه کننده (فریب دهنده) قابل ثبت برای برند نمی باشد. علائم تجاری وجود دارند که مصرف کننده را نسبت به ماهیت٬ کیفیت یا مبداء جغرافیایی محصول گمراه می کند یا فریب می دهد و همچنین علائمی که نظم عمومی و اخلاق حسنه و مذهبی که عموماً پذیرفته شده اند را نقض کنند به عنوان برند قابل ثبت نیستند.
- پرچم ها و نشانه ها قابل ثبت برای برند نمی باشد. پرچم ها و نشان های سلطنتی٬ علائم رسمی دولت و نشان کشور ها و سازمان های بین المللی که نمونه آن ها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده است معمولاً قابل ثبت نیستند.
- علائم تجاری و برند هایی که قبلاً توسط شخص دیگری ثبت شده باشد و یا اظهارنامه آن شخص حقیقی و یا حقوقی قبل از اظهارنامه شما به ثبت رسیده باشد قابلیت ثبت ندارند.
- علائم و برند هایی که دارای سوء نیت باشد قابلیت ثبت ندارند.
- علائم و برند هایی که قبلاً در طبقات دیگر ثبت شده باشند و دارای شهرت و معروفیت باشد قابلیت ثبت ندارند.
در کل می توان گفت پرچم ها٬ علامت های مراکز دولتی از جمله هلال احمر یا دفاتر مرتبط با دولت٬ کلمات یا عباراتی که جلوه دهنده اشخاص دولتی و حکومتی باشد٬ واژه های عام٬ واژه های گمراه کننده و واژه ها و علامت هایی که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه باشند قابلیت ثبت ندارند.
برند های قابل ثبت
تمامی برند ها و علائم تجاری که در موارد غیرقابل ثبت نباشند برند های قابل ثبت می باشند و بعد از گذراند مراحل قانونی و پرداخت های اداره مالکیت معنوی ثبت می گردد. برند های قابل ثبت را قبل از هر اقدامی استعلام می توان گرفت.
ثبت برند های اجباری
قانون تجارت ثبت برند و لوگو را در هیچ زمینه ای اجباری نکرده است به استثناء یک سری موارد که جهت اخذ مجوز از بعضی ارگان ها دولتی نیازمند ثبت برند هستند که بعضی از این موارد را بیان می کنیم:
- ثبت برند در زمینه دخانیات.
- ثبت برند در زمینه لوازم آرایش و بهداشتی که مرتبط به پوست و مو باشد.
- ثبت برند در زمینه داروئی که توسط پزشک تجویز می شود.
- ثبت برند در زمینه محصولات غذائی که بسته بندی مخصوص در ظروف داشته باشد.
- ثبت برند در زمینه نوشیدنی می باشند.
شرایط ثبت برند در ایران
شرایط ثبت برند در ایران با توجه به موقعیت کشور ما بسیار حائز اهمیت می باشد. خیلی از برند ها و علائم تجاری با توجه به محدودیت های تحمیل شده به کشور ما قادر به فعالیت در ایران عزیز ما نمی باشند.
می توان از این زمان و شرایطی که پیش آمده است به نفع خودمان استفاده کنیم و با توجه به عدم حضور برند های معروف٬ ثبت آن ها را پیش برویم تا زمانی لازم که این مشکلات حل و فصل شود تمامی زمینه های برای استفاده از برند ثبت شده فراهم گردد.
لازم به ذکر می باشد که درصورتی که برند به نام شما ثبت گردد شرکت مادر فقط با اجازه صاحب برند می تواند آن محصول را در بازار ایران عرضه کند پس زمان را از دست ندهید.
نحوه ثبت برند
ثبت برند پروسه ای زمان بری می باشد که با استناد به قانون امکان پذیر می باشد. درصورتی که تمایل به ثبت برند دارید ابتدا می بایست ثبت نام سامانه جهت اخذ نام کاربری و گذرواژه سامانه مالکیت معنوی انجام شود.
چگونه برند ثبت کنیم؟
بعد از این مهم می بایست اظهارنامه ای را ثبت و ضمائم آن را بارگذاری کرد و جهت بررسی٬ آن را برای اداره مالکیت معنوی ارسال نمود تا کارشناسان آن اداره محترم نظر خود را در مورد اظهارنامه شما بیان کنند.
توجه داشته باشیم که شرکت تیوان با تجربه ای که دارد قابلیت استعلام برند مدنظر شما را قبل از ارسال اظهارنامه را دارد. پس پیشنهاد می کنیم قبل از هرگونه تصمیم گیری با مشاوران ما صحبت کنید تا در زمان و هزینه شما صرفه جویی شود.
استعلام صحیح ثبت برند
بعد از به ثبت رساندن یک شخصیت حقوقی و حتی شخص حقیقی، صاحبان شرکت ها یا اشخاص برای برخورداری از یک سری مزایا مانند اخذ نمایندگی و یا استفاده از تسهیلات بانکی و همینطور معرفی محصولات خود نیاز دارند تا برندی را برای محصولات خود انتخاب کرده و آن را به ثبت برسانند.
جهت برگزیدن و ثبت برند نیاز به شرایط خاصی می باشد. بر اساس قانون ثبت علامت و اختراعات، برند باید نوآورانه، ابتکاری بوده و سبب گمراهی عموم نشود.
جدید و نو بودن برند یعنی اینکه برند مورد استفاده بر روی محصول که ارائه گردد، از لحاظ شکلی باید تازه و جدید بوده و قبلاً به وسیله سایرین به ثبت نرسیده و مورد استفاده قرار نگرفته باشد.
باید اشاره داشته باشیم که بر اساس جدول طبقه بندی کالا، زمانی که برای کالای مشخصی علامتی از یک طبقه خاص استعمال گردد، فرد دیگری که بعد از انتخاب علامت مذکور بخواهد جهت کالای خود یک علامت مشابه از طبقه مزبور و از همان علامت قبلی استفاده نماید، اجازه این کار به او داده نخواهد شد.
از آنجایی که حجم برندهای ثبت شده در اداره مالکیت معنوی در طی دهه های اخیر به صورت وسیعی افزایش پیدا کرده است، لذا در حال حاضر انتخاب علائم تجاری یا برند بسیار دشوارتر از گذشته شده است. درصورتی که یک برند به ثبت رسیده باشد دیگر قابلیت ثبت نخواهد داشت.
به خاطر همین مسئله هم می باشد که جهت پیشگیری از رد اظهارنامه برند پیشنهادی، پیش از ثبت برند، باید از برند مدنظر استعلام برند گرفته شود تا مطمئن شد که این برند قبلاً به ثبت نرسیده باشد.
طریقه صحیح استعلام برند قبل از ثبت
قبل از اینکه شما اقدام به ثبت برند کنید؛ باید نخست به پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به آدرس rrk.ir مراجعه نمائید. برای استعلام برند٬ این سامانه از معتبرترین روش ها برای استعلام برند به شمار می رود.
در این شیوه جهت استعلام برند مدنظر، نخست وارد سامانه مذکور شده و سپس باید به قسمت آگهی های قانونی مراجعه نمائید و با انتخاب برند به عنوان آگهی، قید نام و تکمیل کردن دیگر اطلاعات درخواست شده بر روی گزینه جستجو کلیک کنید.
شما با استعلام برند قبل از ثبت می توانید از کلیه برندهای ثبت شده در ۴۵ طبقه اطلاع پیدا کنید. گاهی اوقات امکان دارد یک برند را مختص کالا یا خدمتی ویژه بدانیم و قصد داشته باشیم که از همان نام در کالا یا سایر خدمات استفاده نمائیم.
بنابراین با استعلام برند پیش از ثبت، از ثبت آن در طبقات دیگر هم اطلاع پیدا می کنیم و دیگر نیازی نیست که جهت آن اظهارنامه ای دیگر تنظیم نمود.
این مطلب را مطالعه کنید :استعلام برند قبل از ثبت
انتخاب نام برند
انتخاب نام برند امری بسیار دشوار می باشد که با توجه به پیشینه و علاقه شخص متقاضی متفاوت می باشد که در این خصوص موارد اساسی را تشریح می دهیم و جهت تعیین نام برند خود حتماً توسط مشاوران شرکت تیوان استعلامات لازمه را اخذ نمائید.
جدید و ابتکاری بودن برند
از جمله ویژگی های یک برند ابتکاری بودن آن می باشد به این معنی که علامت باید دارای طراحی و ظرایف شکلی باشد. درصورتی که علامت ساده بوده و با خود کالا اشتباه گردد محصول عرضه شده در بازار مورد حمایت قرار نمی گیرد و آثار خوب تجاری یک علامت ابتکاری را در بر نخواهد گرفت.
از سوی دیگر، ابتکاری بودن برند موجب می شود که اسامی عام (مانند کلمه «شکر») به عنوان برند انتخاب نگردد و همینطور استفاده از خطوط هندسی به شکل لوزی یا دایره و همچنین انتخاب ارقام که نشانگر کیفیت جنس باشد، دارای جنبه ابتکاری نمی باشد اما درصورتی که ارقام استفاده شده با نوع کالا جهت استفاده به عنوان علامت، متمایز باشد، نمی تواند اشکال داشته باشد.
گمراه نکردن مشتری
طراحی برند نباید به گونه ای باشد که مشتری را دچار گمراهی کرده و وی را در تشخیص و تمیز سایر علایم تجاری که مقداری مشابهت با هم دارند، دچار اشتباه و انتخاب غلط کند.
مثلاً در علائم مرکب امکان دارد در اجزاء دو علامت مرکب از یک کلمه مشابه استفاده شده باشد و سایر اجزاء یکسان و مشابه نباشند به گونه ای که جزء مشابه و مشترک دو علامت میان مالکان آن ها سبب اختلاف و دعوا گردد.
گاهی مواقع امکان دارد، ایجاد اشتباه در نظر مشتری، با انتخاب نام منطقه ای خاص به عنوان برند جهت کالائی مشخص که در اصل میان کالا و آن منطقه هیچگونه ارتباطی وجود ندارد، پیش بیاید به گونه ای که مشتری تصور نماید که این محصول به آن منطقه خاص تعلق دارد و در حقیقت مشتری را در مورد مبداء جنس به اشتباه اندازد و مشتری در انتخاب و خرید کالا دچار اشتباه شود.
لازم به ذکر می باشد که استعلام برند قابلیت استناد ۴۰ درصدی دارد چرا که احتمال دارد در زمان استعلام برند مدنظر شخص دیگری هم به موازات شما و در زمانی زودتر برند و یا اظهارنامه خود را ثبت کرده باشد و در روزنامه رسمی به چاپ نرسیده باشد.
مدارک ثبت برند
مدارک ثبت برند تحت مالکیت دو نوع شخصیت حقیقی و حقوقی امکان پذیر می باشد. پس زمانی که می خواهیم مدارک ثبت برند را بیان کنیم می بایست هر دو شخصیت را اعلام کنیم.
توجه باید داشت که می بایست برای اشخاص حقوقی حتماً شخصیت حقیقی به عنوان مدیر عامل و یا شخص صاحب امضاء به عنوان دریافت کننده ابلاغ ها اعلام گردد. حالا با ذکر این مورد مدارک ثبت برند را به صورت کلی بیان می کنیم.
مدارک ثبت برند اشخاص حقیقی
مدارک ثبت برند اشخاص حقیقی یا افراد به شرح زیر می باشد:
- مدارک هویتی متقاضی ثبت برند و لوگو که شامل شناسنامه و کارت ملی یا کارت هوشمند می باشد که درصورتی که متقاضی غیرایرانی باشد پاسپورت و کدفراگیر و پروانه اقامت اخذ شده الزامی می باشد.
- متقاضی می بایست دارای یک کدپستی معتبر و یک آدرس ایمیل و یک خط موبایل به نام خودش باشد که قابلیت استعلام داشته باشد.
- درصورتی که متقاضی برای اولین مرتبه جهت ثبت برند و لوگو اقدام کند می بایست ایمیل دریافتی از اداره مالکیت معنوی در دریافت کند.
- مجوزی دال بر فعالیت در زمینه ثبت برند و لوگو به نام متقاضی. درصورت فارسی بودن برند جواز کسب, جواز تاسیس, پروانه بهره برداری یا هر مجوز معتبر دیگر و درصورت لاتین بودن برند کارت بازرگانی و یا Enamad سایت که مرتبط به رشته فعالیت و طبقه بندی علامت باشد.
- درصورتی که برند به همراه لوگو ثبت گردد می بایست لوگو برند در ابعاد ۱۰ در ۱۰ فایل Jpeg که قابلیت تغییر را داشته باشد به شرکت تیوان تحویل داده شود.
- توصیف مختصر در مورد لوگو طراحی شده و اعلام طیف رنگ های به کار رفته در لوگو توسط متقاضی.
- درصورتی که تمایل به تکمیل پرونده توسط وکیل امور برند باشد امضاء وکالتنامه وکیل توسط متقاضی.
مدارک ثبت برند شرکت ها یا اشخاص حقوقی
مدارک ثبت برند اشخاص حقوقی یا شرکت ها یا موسسات غیرتجاری به شرح زیر می باشد:
- مدارک هویتی شخصیت حقوقی از جمله اساسنامه با موضوع مرتبط با طبقات انتخاب شده برند و آگهی ثبتی آخرین تعیین سمت و حق امضاء مجاز شخصیت حقوقی که دارای اعتبار باشد و به تائید اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری رسیده باشد.
- روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تعیین سمت و حق امضاء مجاز شخصیت حقوقی که دارای اعتبار باشد.
- مدارک هویتی مدیر عامل شخصیت حقوقی و افراد صاحب امضاء مجاز که شامل شناسنامه و کارت ملی یا کارت هوشمند می باشد که درصورتی که متقاضی غیرایرانی باشد پاسپورت و کدفراگیر اخذ شده الزامی می باشد.
- متقاضی می بایست دارای یک کد پستی معتبر و یک آدرس ایمیل و یک خط موبایل به نام خودش باشد که قابلیت استعلام داشته باشد.
- درصورتی که متقاضی برای اولین مرتبه جهت ثبت برند و لوگو اقدام کند اقرارنامه ای که شرکت تیوان تحویل متقاضی داده شده است را در دفتر اسناد رسمی تائید و جهت دریافت شناسه یکتا و رمز تصدیق و تاریخ اخذ اقدام نماید.
- مجوزی دال بر فعالیت در زمینه ثبت برند و لوگو به نام متقاضی. درصورت فارسی بودن برند جواز کسب٬ جواز تاسیس با پیشرفت حداقل ۴۰ درصد٬ پروانه بهره برداری یا هر مجوز معتبر دیگر و درصورت لاتین بودن برند کارت بازرگانی و یا Enamad سایت که مرتبط به رشته فعالیت و طبقه بندی علامت باشد.
- درصورتی که برند به همراه لوگو ثبت گردد می بایست لوگو برند در ابعاد ۱۰ در ۱۰ فایل Jpeg که قابلیت تغییر را داشته باشد به موسسه تحویل داده شود.
- توصیف مختصر در مورد لوگو طراحی شده و اعلام طیف رنگ های به کار رفته در لوگو توسط متقاضی.
- درصورتی که تمایل به تکمیل پرونده توسط وکیل امور برند باشد امضاء وکالتنامه وکیل توسط متقاضی و مهر شخصیت حقوقی.
نکته: برای ثبت برند لاتین حتماً نیاز به کارت بازرگانی یا عضویت اتاق بازرگانی و یا Enamad به نام متقاضی یا مدیر عامل شخصیت حقوقی می باشد.
نکته: درصورت دارا بودن کارت بازرگانی فقط می توان ۵ برند ثبت شده داشته باشید و در صورتی که برند ششم خود را می خواهید ثبت کنید نیاز به یکی از مجوزهای دیگر می باشد.
نکته: درصورتی که برند دارای معنی و مفهوم خاصی نباشد کارت بازرگانی اجباری می باشد.
مالکیت برند ثبت شده
مالکیت برند می تواند از ۱ نفر شخصیت حقیقی و یا حقوقی تا ۱۰۰ نفر تعیین گردند یعنی مالکیت یک برند می تواند برای ۱ نفر تا ۱۰۰ نفر باشند ولی بابت ثبت هر برند و لوگو می بایست فقط یک شخصیت دارای مجوز باشد.
یعنی برای ثبت برند اگر فقط یک نفر مجوز داشته باشد کفایت می کند. میزان تعیین مالکیت اشخاص در برند با درصد تعیین می گردد. تعداد ۱۰۰ نفری که اعلام کردیم به صورت متعادل و عرف می باشد ولی می توان بی نهایت مالک داشته باشد و میزان درصد کمتر از ۱ درصد به مالکین تعلق گیرد.
عنوان برند ثبت شده
در ثبت برند و لوگو جواب دادن به اولین سوال یعنی اینکه چه نامی برای برند انتخاب کنیم بسیار دشوار است و اهمیت زیادی نیز در آینده بازار تجارت شرکت یا شخص حقیقی خواهد داشت.
انتخاب اسم برند وظیفه مدیر بازاریابی شرکت و یا مشاور تجاری شخصیت حقیقی است. اما یکسری نکات وجود دارد که رعایت کردن آنان می تواند در انتخاب اسم برند به شما کمک کند.
بهتر است که اسمی را که انتخاب می کنید از نظر نگارشی آسان باشد٬ منحصر به فرد باشد٬ آینده نگری در آن نهفته باشد.
تلفظ راحت داشته باشد٬ کوتاه باشد٬ از مخفف کلمات استفاده نشود٬ از برند های معروف یا برند دیگری تقلید نکنید٬ سعی کنید معنی داشته باشد. با رعایت این نکات می توانید یک اسم خوب برای ثبت برند و لوگو انتخاب کنید.
عنوان برند و لوگو یکی از مهمترین مراحل شروع می باشد که می بایست توسط متقاضی انجام گردد به کمک شرکت تیوان یوتاب استعلام با قابلیت ۵۰ درصدی را اخذ نماید.
عنوان برند باید ساده و روان باشد و قبلاً به ثبت نرسیده باشد و قابلیت ثبت داشته باشد. عنوان برند بهتر است با لوگو شما همخوانی داشته باشد تا در آینده در ذهن ها باقی بماند.
مراحل ثبت برند 0 تا 100
مراحل ثبت برند از نظر ما به ۹ مرحله تقسیم بندی می شود که به شرح زیر می باشد:
ثبت نام های سامانه ثبت برند
مرحله ۱: ثبت نام های سامانه و امور مربوط به اقرارنامه های اداری و تائیدیه آن که می بایست توسط متقاضی انجام شود.
انتخاب نام برند و طراحی لوگو
مرحله ۲: انتخاب نام برند و طراحی لوگو مورد نظر که یکی جذاب ترین مراحل می باشد و همچنین رعایت عدم تکراری بودن برند و لوگو که می بایست مورد استعلام قرار گیرد که در زمان و هزینه صرفه جویی شود.
تکمیل مدارک ثبت برند
مرحله ۳: تکمیل مدارک ثبت برند و لوگو که در مدارک ثبت برند کاملاً توضیح داده شده است.
تنظیم و ثبت اظهارنامه برند
مرحله ۴: تنظیم و ثبت اظهارنامه برند در سامانه اداره مالکیت معنوی که بعد از تکمیل مدارک اعلام شده صورت می پذیرد و شامل تعیین مالکیت برند و لوگو٬ نام برند٬ فارسی یا لاتین بودن برند٬ توصیف برند٬ معنای برند ذکر شده و یکسری موارد دیگر می باشد.
انتخاب طبقات برند
مرحله ۵: انتخاب طبقات برند و لوگو که می بایست با توجه به مجوزهای اخذ شده و موضوع اساسنامه (اشخاص حقوقی) تعیین گردد و در نهایت می بایست تائید اظهارنامه و پرداخت های قانونی انجام شود که بعد از موارد ذکر شده به متقاضی یک شماره اظهارنامه تحویل داده می شود که می تواند در سامانه آن را رویت کرد و یا برای شماره موبایل و ایمیل اعلام شده ارسال می شود.
بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره برند
مرحله ۶: بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره مالکیت معنوی (کارشناس طبقه بندی – کارشناس اداره – کارشناس مسئول اداره – رئیس اداره) انجام می شود و جواب خود را در سامانه اعلام می کنند که شامل تائید اظهارنامه یا نقص اظهارنامه یا رد مشروط یا رد اظهارنامه می باشد.
- درصورت تائید اظهارنامه مرحله ۷ به بعد را مطالعه کنید.
- درصورت نقص اظهارنامه می بایست رفع نقص انجام شود که شامل کمبود مدارک و یا تکمیل مدارک و تغییرات جزئی می باشد.
- درصورت رد مشروط کارشناس اعلام می کند که درصورت رعایت موارد اعلام شده قابلیت ثبت برند و لوگو امکان پذیر می باشد. به عنوان مثال حذف کلمه و ثبت لوگو که می بایست برند را حذف کرد و فقط لوگو را ثبت نمود.
- رد اظهارنامه که کارشناس با توجه به تشابه یا موارد غیرقابل ثبت٬ این نظر را اعلام می کند.
پرداخت روزنامه رسمی نوبت اول برند
مرحله ۷: پرداخت روزنامه رسمی نوبت اول ثبت برند و لوگو می باشد که می بایست ظرف مدت ۳۰ روز تقویمی از طریق سایت روزنامه رسمی پرداخت گردد. روزنامه رسمی با توجه به حجم آگهی و سفید و سیاه بودن یا رنگی بودن لوگو به متقاضی اعلام هزینه می شود.
پرداخت حق الثبت و روزنامه نوبت دوم و قبول وکالت پرونده برند
مرحله ۸: بعد از گذشت ۳۰ روز تقویمی از انتشار روزنامه رسمی نوبت اول و مراجعه به سامانه اداره مالکیت معنوی می بایست نسبت به پرداخت حق الثبت برند اقدام گردد. حق الثبت با توجه به طبقات انتخابی و فارسی یا لاتین بودن برند و لوگو تعیین می گردد.
بعد از پرداخت مبلغ حق الثبت برند و لوگو زمانی در حدود ۱۰ روز کارشناس بررسی مجدد روند پرونده را چک نهائی می کنند و سامانه جهت پرداخت روزنامه رسمی نوبت دوم به شما ابلاغیه پرداخت روزنامه رسمی نوبت دوم را صادر می کند که می بایست پرداخت گردد.
تحویل گواهی نامه علامت یا برند
مرحله ۹: پس از پرداخت حق الثبت و روزنامه رسمی نوبت دوم گواهی نامه علامت جهت بررسی متقاضی ثبت علامت در سامانه مالکیت معنوی فعال می شود. پس از مطالعه پیش نویس گواهی نامه علامت نسبت تائید آن می بایست اقدام شود و پس از تائید پیش نویس علامت گواهی نامه علامت در سایت مالکیت معنوی به صورت PDF قرار داده می شود که دارای شناسه یکتا و رمز تصدیق می باشد.
نکته مهم: با توجه به این موضوع که پرونده ها در شرکت تیوان یوتاب توسط کارشناسان ثبتی مجرب انجام می گیرد و برای هر پرونده وکیل متخصص در امور برند و لوگو پیگیر پرونده هستند متقاضی به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری به اداره مالکیت معنوی را ندارد.
نکته: شرکت تیوان تحت هیچ عنوان رقم قرارداد را تغییر نمی دهد و حتی با تغییر رقم روزنامه های رسمی یا حق الثبت برند و لوگو٬ پرداخت مبلغ طبق قرارداد پیش می رود.
نکته: قرارداد و فاکتور ارائه شده در ابتداء قرارداد به متقاضی ارائه می گردد.
نکته بسیار مهم: پرداخت مبلغ قرارداد به صورت پلکانی می باشد و با گذشت هر مرحله مبلغ همان مرحله دریافت می شود.
تصدیق برند
مدارک ثبتی که بعد از ثبت به متقاضی تحویل داده می شود شامل موارد زیر می باشد:
- اظهارنامه تائید شده برند.
- ابلاغیه تائید برند.
- روزنامه رسمی نوبت اول ۳ نسخه یکسان.
- روزنامه رسمی نوبت دوم ۳ نسخه یکسان.
- گواهی نامه علامت برند ۱۰ ساله.
گواهی ثبت برند یا تصدیق برند
گواهی ثبت علامت شامل تمامی مواردی می باشد که در اظهارنامه تنظیم و ثبت گردیده است. این موارد شامل موارد زیر می باشد:
- مشخصات مالک یا مالکین برند و لوگو.
- شناسه یکتا و رمز تصدیق.
- اجزاء تشکیل دهنده برند.
- کالا و خدمات و طبقه بندی بین المللی.
- تصویر لوگو در کادر مخصوص.
- حق تقدم برند درصورت اعلام.
- مدت اعتبار ۱۰ ساله با ذکر تاریخ.
- شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه.
- شماره و تاریخ ثبت علامت.
- امضاء رئیس اداره مالکیت معنوی ایران.
- توضیحات در پشت برگه تصدیق.
هزینه ثبت برند در ایران چقدر است ؟
هزینه ثبت برند و لوگو شامل دو مرحله می باشد که می توان آن را به قبل از تائید اظهارنامه و بعد از تائید اظهارنامه تفکیک نمود. این موارد را اعلام می کنیم:
مرحله اول ثبت برند
- ثبت نام حساب کاربری و درخواست تائید حساب کاربری.
- ثبت ۲ مورد اظهارنامه مشابه در طبقات یکسان.
فقط درصورت تائید اظهارنامه برند و لوگو درخواستی و بلامانع بودن از نظر مشابهت و مغایرت٬ ادامه کار مقدور می باشد.
مرحله دوم بعد از تائید اظهارنامه برند در اداره مالکیت معنوی
- ثبت یک مورد برند و لوگو تائید شده.
- پرداخت روزنامه رسمی نوبت اول برند و لوگو (۲ کادر روزنامه رسمی)
- پرداخت حق الثبت برند و لوگو.
- پرداخت روزنامه رسمی نوبت دوم برند و لوگو (۲ کادر روزنامه رسمی)
- دریافت گواهی نامه علامت یا تصدیق برند ثبت شده و انحصار ۱۰ ساله برند.
این مطلب را مطالعه کنید : هزینه کامل ثبت برند
هزینه اداری ثبت برند
هزینه های ثبت برند که توسط اداره علامت اخذ می گردد شامل هزینه اظهارنامه و روزنامه های نوبت اول و دوم و پرداخت حق الثبت برند می باشد. با توجه به حقیقی و حقوقی بودن شخص متقاضی این هزینه ها متفاوت می باشد.
باید توجه داشت که فرآیند ثبت برند و علامت تجاری بسیار پیچیده و زمان بر می باشد در نتیجه شرکت ثبت برند تیوان می تواند در این مسیر کنار شما باشد تا با انجام حرفه ای این مهم شما را یاری رساند.
جدول هزینه های ثبت برند و علامت تجاری
هزینه های ثبت برند و علامت تجاری را می توان از لحاظ اداره ثبت به جدول زیر خلاصه نمود:
جدول هزینه های برند و علامت تجاری اقلام هزینه شخص حقیقی (افراد) شخص حقوقی (شرکت ها و موسسات) حق ثبت اظهارنامه به ازاء يك طبقه
هر طبقه اضافي۲۰۰٫۰۰۰ ریال
۲۰٫۰۰۰ ریال۴۰۰٫۰۰۰ ریال
۴۰٫۰۰۰ ریالحق ثبت علامت به ازاء يك طبقه
حق ثبت هر طبقه اضافی۱٫۲۰۰٫۰۰۰ ریال
۱۰۰٫۰۰۰ ریال۲٫۴۰۰٫۰۰۰ ریال
۲۰۰٫۰۰۰ ریالحق ثبت تمديددورههاي ده ساله معادل حق الثبت علامت جریمه تاخیر در تمدید ثبت معادل نصف حق الثبت علامت هزينه استعلام براي انتقال، اجازه بهره برداري يا اعراض ۵۰٫۰۰۰ ریال ۱۰۰٫۰۰۰ ریال حق ثبت انتقال قراردادي و قهري به ازاء هر طبقه (با هر تعداد كالا و خدمات)
حق ثبت انتقال براي هر طبقه اضافي۱۰۰٫۰۰۰ ریال
۵۰٫۰۰۰ ریال۲۰۰٫۰۰۰ ریال
۱۰۰٫۰۰۰ ریالحق ثبت مجوز بهرهبرداري يا فسخ وخاتمه آن به ازاء يك طبقه (با هر تعداد كالا و خدمات)
حق ثبت اجازه بهرهبرداري يا فسخ و خاتمه آن به ازاي هر طبقه اضافي۱۰۰٫۰۰۰ ریال
۵۰٫۰۰۰ ریال۲۰۰٫۰۰۰ ریال
۱۰۰٫۰۰۰ ریالهزينه هربار اصلاح اظهارنامه و ضمائم آن ۵۰٫۰۰۰ ریال ۱۰۰٫۰۰۰ ریال حق ثبت انتقال اظهارنامه يا اجازه بهرهبرداري از آن ۵۰٫۰۰۰ ریال ۱۰۰٫۰۰۰ ریال حق ثبت تغييرات (غير از انتقال مالكيت و اجازه بهرهبرداري) ۵۰٫۰۰۰ ریال ۱۰۰٫۰۰۰ ریال هزینه صدورگواهی المثنی ۱۰۰٫۰۰۰ ریال ۲۰۰٫۰۰۰ ریال هزینه رونوشت مصدق ۵٫۰۰۰ ریال ۱۰٫۰۰۰ ریال هزينه اخذ تأييديه تسليم اظهارنامه يا صدورگواهينامه ۱۵٫۰۰۰ ریال ۳۰٫۰۰۰ ریال هزينه رسيدگي به اعتراض به رد ثبت (کمسیون) ۵۰۰٫۰۰۰ ریال ۷۵۰٫۰۰۰ ریال هزينه رسيدگي به اعتراض به تقاضاي ثبت (کمسیون) ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال وديعه تسليم دادخواست ابطال به دادگاه ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال ۴٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال هزينه بررسي اظهارنامه ثبت بينالمللي به عنوان اداره مبدأ ۲۰۰٫۰۰۰ ریال ۴۰۰٫۰۰۰ ریال همه هزینه ها برای مالکین ایرانی بصورت اینترنتی (در مراحل ثبت اظهارنامه و یا ثبت درخواست) بصورت برخط (آنلاین) دریافت می گردد اما مالکین غیر ایرانی باید معادل ارزی کلیه هزینه ها و تعرفه های ثبتی علامت بر مبنای یورو اخذ می گردد.
مدت زمان ثبت برند دقیقاً چقدر است ؟
مدت زمان ثبت برند و لوگو با توجه به فارسی یا لاتین بودن و همچنین طبقات آن طبقه بندی می شود و بین کارشناسان اداره مالکیت معنوی توزیع می شود. روند کلی ثبت یک برند و لوگو به شرح زیر می باشد:
- ثبت نام سامانه درصورتی که اولین مرتبه برای ثبت برند و لوگو متقاضی باشد که زمان آن با توجه به همکاری متقاضی از ۱ روز تا زمان تحویل اوراق به شرکت تیوان به طول می کشد.
- تکمیل مدارک اعلام شده که هم در این مقاله و هم در جلسه قرارداد به متقاضی اعلام می شود که با توجه به سمت متقاضی تعیین می گردد.
- ثبت اظهارنامه بعد از تکمیل مدارک که ظرف مدت ۲ روز کاری توسط شرکت تیوان یوتاب انجام می گردد.
- بعد از ثبت اظهارنامه و تحویل شماره اظهارنامه پرونده در ابتداء جهت استعلام از صمت ابلاغ می شود و سپس به کارشناس طبقه بندی ارجاع می خورد که زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ روز با توجه به طبقات و لاتین یا فارسی بودن اظهارنامه به طول می انجامد و بعد از بررسی کارشناس طبقه بندی پرونده٬ ارجاع آن به کارشناس پرونده انجام می گردد.
- بعد از بررسی کارشناس طبقه بندی پرونده به کارشناس پرونده ارجاع می خورد و زمانی بین ۱۰ تا ۳۰ روز با توجه به طبقات و فارسی و لاتین بودن اظهارنامه به طول می انجامد و کارشناس پرونده در این مرحله می تواند نظر خود را اعلام کند و اظهارنامه را مورد تائید یا نقص یا رد مشروط یا رد اظهارنامه قرار دهد. درصورتی که اظهارنامه تائید شود به مرحله کارشناس مسئول پرونده یا رئیس اداره ارجاع می خورد و در باقی موارد می بایست اصلاحات انجام شود و درصورت رد اظهارنامه می بایست اظهارنامه جدیدی به ثبت رساند و یا نسبت به رد اظهارنامه درخواست بررسی داد.
- بعد از بررسی کارشناس پرونده به کارشناس مسئول یا رئیس اداره ارجاع می خورد و زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ روز با توجه به طبقات و فارسی و لاتین بودن اظهارنامه به طول می انجامد و کارشناس مسئول نظر نهائی را اعلام می کند. درصورتی که کارشناس مسئول یا رئیس اداره اظهارنامه را تائید کند پرونده به روزنامه رسمی جهت چاپ و نشر آگهی ارجاع می خورد.
- پرداخت روزنامه رسمی نوبت اول و زمان اعتراض اشخاص ثالث که ۳۰ روز تقویمی می باشد حق الثبت علامت فعال می شود.
- بعد از زمان تنفس روزنامه رسمی نوبت اول٬ پرداخت حق الثبت ثبت علامت تجاری می باشد که زمانی در حدود ۵ تا ۱۰ روز کاری می باشد.
- بعد از پرداخت حق الثبت٬ سامانه اجازه پرداخت روزنامه رسمی نوبت دوم را صادر می کند که زمانی در حدود ۱۵ تا ۲۰ روز کاری می باشد.
- بعد از پرداخت ها و تکمیل مدارک جهت تائید پیش نویس و اخذ گواهی نامه از سامانه مالکیت معنوی اقدام می شود.
مدت اعتبار برند
مدت اعتبار برند و لوگو ۱۰ سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می باشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره های متوالی ۱۰ ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است.
یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع می شود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، درنظر گرفته می شود که رقمی حدود یک دوم رقم ثبت برند می باشد.
ابلاغیه های ثبت برند
بعد از ارسال اظهارنامه برند برای اداره مالکیت معنوی ابلاغیه های برند و لوگو به شرح زیر به متقاضی اعلام می گردد:
-
صدور ابلاغیه تائید یا پذیرش برند
درصورتی که اظهارنامه ارسال شده برای اداره مالکیت معنوی فاقد ایراد و تشابه و رعایت تمامی موارد ذکر شده باشد٬ اظهارنامه تائید می شود و ابلاغیه تائید یا پذیرش صادر می شود و پرونده به روزنامه رسمی ارجاع می خورد. درصورت تائید اظهارنامه مرحله ۷ به بعد مراحل ثبت برند انجام می شود.
-
صدور ابلاغیه رفع نقص برند
درصورتی که در اظهارنامه ارسال شده به اداره مالکیت معنوی نواقصی باشد و یا کمبود مدارکی وجود داشته باشد این ابلاغیه برای متقاضی به نمایش گذاشته می شود و می بایست نواقص اعلام شده را رفع نمود و بدون پرداخت هزینه مجدد برای کارشناس ارسال نمود تا بررسی مجدد انجام گیرد. لازم به ذکر می باشد هر اظهارنامه برند فقط یک مرتبه قابلیت بررسی مجدد را دارد.
-
صدور ابلاغ رد مشروط برند
با توجه به بررسی و نظر کارشناسان در بعضی مواقع اعلام می کند به عنوان مثال با کاهش طبقات و یا حذف برند و ثبت لوگو و یا برعکس و مواردی از این قبیل قابلیت ثبت اظهارنامه تائید می گردد و این ابلاغیه برای متقاضی ارسال می گردد و درصورت تغییرات و اصلاحات اعلام شده توسط کارشناس پرونده و اعمال موارد ذکر شده توسط متقاضی قابلیت ثبت برند فراهم می گردد.
-
صدور ابلاغ رد برند
درصورتی که کارشناس تشخیص دهد که اظهارنامه دارای اشکالات اساسی و یا تشابه با برند دیگری می باشد با صدور ابلاغیه رد برای متقاضی نظر خود را اعلام می کند و متقاضی ترجیحاً می بایست به دنبال برند و لوگو جدید باشد. چرا ترجیحاً اعلام کردیم؟
چون درصورتی که متقاضی اصرار به ثبت همان اظهارنامه داشته باشد می بایست نسبت به ابلاغیه رد اعلام شده کارشناس ظرف مدت ۱۰ روز اعتراض کند و پروسه پرونده بسیار طولانی خواهد شد (حدوداً ۱ سال) و از لحاظ هزینه چندین برابر می بایست بیشتر از ثبت برند و لوگو جدید هزینه کنند.
طبق تجربه تغییر نظر در مورد ابلاغیه رد صادر شده بسیار درصد پائینی دارد و عملاً نشدنی می باشد. چرا که نظر دادگاه تجدید نظر تقریباً ارجاع شده به نظر رئیس اداره مالکیت معنوی می باشد.
تمدید برند بعد ۱۰ سال
مدت اعتبار برند ثبت شده ۱۰ سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می باشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره های متوالی ۱۰ ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است.
یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع می شود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر (درصورت دیرکرد)، درنظر گرفته می شود که رقمی حدود یک دوم رقم ثبت برند می باشد.
مدارک تمدید برند بعد از ۱۰ سال
مدارک تمدید برند بسیار متفاوت با مدارک ثبت برند می باشد. به اختصار توضیح داده می شود و در صحفه اصلی تمدید برند کاملاً توضیح داده شده است:
- مدارک هویتی شخصی حقیقی و یا شخص حقوقی.
- مجوزهای ثبت برند.
- لوگو علامت مورد درخواست تمدید.
- گواهی نامه ثبت برند و یا گواهی نامه تمدید سابق.
- روزنامه رسمی ثبت علامت.
- پرداخت حق الثبت تمدید برند.
انتقال برند بعد از تحویل تصدیق
برند قابل انتقال می باشد اما برای آن که این انتقال نسبت به اشخاص ثالث معتبر تلقی گردد نحوه انتقال برند از صاحب قبلی به صاحب جدید باید به ثبت برسد.
انتقال علامت تجاری شامل مراحل زیر می باشد.:
- انتقال دهنده و انتقال گیرنده می بایست ثبت نام های سامانه مالکت معنوی را انجام داده باشند.
- مراجعه انتقال دهنده به دفتر اسناد رسمی جهت استعلام علامت تجاری از سامانه مالکیت معنوی به همراه مدارک (گواهی نامه ثبت و یا تمدید علامت – مجوز های ارائه شده جهت ثبت علامت – مدارک هویتی انتقال دهنده)
- پس از ابلاغ جواب استعلام به دفتر اسناد می بایست انتقال دهنده و انتقال گیرنده جهت تنظیم سند صلح به دفتر اسناد مراجعه کنند.
- اخذ سند صلح از دفتر اسناد رسمی و تحویل سند صلح به انتقال گیرنده.
- اعلام انتقال گواهی نامه علامت به استناد سند صلح دریافت شده از دفتر اسناد به اداره مالکیت معنوی
- پرداخت روزنامه رسمی انتقال علامت.
- دریافت گواهی نامه علامت جدید به نام انتقال گیرنده.
سامانه ثبت برند در سامانه
سامانه مالکیت معنوی سایت ipm.ssaa.ir می باشد. ولی قبل از ورود به سامانه توجه داشته باشید که موارد قانونی و تائیدیه های لازم را اطلاع دارید که منجر به چندباره کاری برای شما نگردد و رعایت مراحل ثبت برند در کلیه روند پرونده اجباری می باشد.
سخن پایانی در زمینه ثبت برند به طور کلی
درصورتی که تمایل به طی شدم مراحل ثبت برند خود دارید و این افتخار را می خواهید به شرکت تیوان یوتاب بدهید٬ فرم زیر را پرینت گرفته و بعد از تکمیل مدارک ثبت برند که ذکر شده است و همچنین مدارک هویتی مورد نظر برای شرکت تیوان توسط ایمیل یا فایل ضمیمه زیر ارسال کنید تا در سریعترین زمان و به بهترین کیفیت برند شما به ثبت برسد.
شرکت تیوان یوتاب برای ثبت برند یا تغییرات برند شما از هرکجا آمادگی همراهی را دارد.
این مطلب را مطالعه کنید :مشاوره ثبت برند تجاری
شرکت تیوان یوتاب اولین در بهترین ها
ثبت را به ما بسپارید و تغییرات را با ما تجربه کنید
جهت هرگونه مشاوره ثبت انواع برند و مشاوره تکمیل مدارک ثبت برند با ما تماس بگیرید.
- دسته بندی ها:
- مالکیت معنوی
فرم ثبت برند
فرم ثبت برند زیر را تکمیل و جهت بررسی برای موسسه ثبت برند ذهن ناب ارسال کنید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.